Kloksimultaan

Een race tegen de klok

In de kloksimultaan neemt Gil Salomé het op tegen 46 personen tegelijk. Voor de eerste 50 zetten krijgt Gil twee uur bedenktijd. Dit betekent dat Gil niet al teveel tijd heeft om na te denken over te zetten. Er is uitgerekend dat hij voor elke zet dat hij doet maar ongeveer 4 seconden heeft!
In die tijd moet hij ook nog naar de tegenstander lopen en de klok in druk. Een ware uitputtingsslag voor Gil. Om de uitdaging nog groter te maken moet hij ook nog eens tegen spelers dammen met een gemiddelde fmjd-rating van 1960!

Marino Barkel in zijn succesvolle simultaanpoging

De regels

Het huidige wereldrecord staat nu op naam van Alexander Georgiev. In maart 2015 zette het record op 45 personen, hij verbeterde hiermee het record van Vriezenvener Marino Barkel. Om het record te verbreken van Georgiev speelt Gil tegen 46 personen. Hij moet hiervan een score halen van 70%. Dit betekent dat hij van de 92 punten die er te verdelen zijn 65 punten moet behalen. Hiermee geldt voor een overwinning 2 punten en voor een remise 1 punt.
Ook zijn er aan de tegenstanders die hij mag uitkiezen regels verbonden. De gemiddelde fmjd-rating van de tegenstanders moet 1960 zijn en er morgen maar een beperkt aantal deelnemers afkomstig zijn van de vereniging van Gil zelf.