Pittige test voor Salomé op weg naar wereldrecord

Gil Salomé heeft in een kloksimultaan tegen 31 sterke dammers een gelijkspel geboekt. De wedstrijd geldt als opmaat naar zijn aanval op het wereldrecord kloksimultaan op 30 juni.

Zijn tegenstanders kregen in het clubgebouw van Witte van Moort voor vijftig zetten ieder anderhalf uur de tijd om Gil Salomé op de knieën te krijgen. De simultaangever zelf had voor zijn zetten per speler hooguit enkele seconden beschikbaar. Toch boekte de Westerhaarder elf overwinningen. Tot zijn tegenspelers behoorden drie (oud-) Overijsselse kampioenen, die op meerdere borden tegelijk speelden. In de oefensimultaan testte Salomé zijn doortastendheid en combinatievermogen. De snelheid moet in ieder geval omhoog want de uitdager verloor te veel partijen op de klok. Salomé behaalde een score van 50%. Dit percentage moet dus nog omhoog naar minimaal 70%!

Op 30 juni treedt Salomé in Westerhaar aan tegen 46 spelers en moet dan minstens 65 van de 92 punten halen. De tegenstanders moeten van de werelddambond een gemiddelde rating hebben van 1960 punten. Het huidige record staat sinds 2015 op naam van de Rus Alexander Georgiev. Eerder was de razendsnelle Vriezenvener Marino Barkel recordhouder.

Comments are Disabled