Trustus

Over Trustus
Het is eind jaren ’70 in Nederland. Het vrolijke, optimistische en kleurrijke begin van dit decennium maakt plaats voor aanslagen, kapingen, crises en: een verslechterende economie. In die roerige tijd, om precies te zijn in 1978, ziet Trustus het levenslicht. Het bedrijf richt zich dan op Japan als opkomende beleggingsmarkt. Tussen toen en nu zijn grote stappen gezet en hebben er vele veranderingen plaatsgevonden.
Vanaf 2001, toen Wytze Riemersma algemeen directeur werd, ging Trustus zich breder oriënteren. De nichemarkt ‘Japan’ verschoof naar wereldwijd beleggen met als specialisme opkomende markten. In 2005 kwam Rob Visschedijk de directie versterken.
Na een strategische heroriëntatie, waarin Rob zich voornamelijk richt op vermogensbeheer en Wytze op de eigen beleggingsfondsen, volgde een periode van groei; zelfs ten tijde van een krimpende markt en toenemende concurrentie van online dienstverleners.
Sinds 2008 werden meerdere beleggingsfondsen geïntroduceerd en werd ook binnen het vermogensbeheer gestart met dividendbeleggen. Met deze nieuwe beleggingsstrategieën en veel persoonlijke aandacht biedt Trustus onderscheidend vermogen. Trustus in huidige vorm is een middelgrote, onafhankelijke vermogensbeheerder, die voorop loopt in nieuwe markten en strategieën.

https://www.trustus.nl/